Home / Proizvodi / Zimzelene sadnice

Zimzelene sadnice

Naš vrtni centar u Podgorici Vam nudi veliki izbor četinara i zimzelene sadnice. Naše zimzelene sadnice su višegodišnje sadnice. U vrtnom centru u Podgorici nudimo Vam sljedeće:

U našem vrtnom centru Podgorica možete kupiti zimzelene sadnice oblikovanih i prirodnih krošnji.

Četinari su grupa golosjemenica koja obuhvata veliki broj vrsta. Ime su dobili po igličastim listovima – četinama koje karakteriše većinu vrsta i mogu biti raznih boja. Neki četinari (kao što su tuja, čempres i kleka) umjesto četina imaju listove u obliku ljuspi (razne nijanse zelene, plave i žute boje). Četinari rastu uglavnom kao šumsko drveće, mada se neki javljaju i u formi niskog rastinja (žbunje). Uglavnom rastu na Severnoj Hemisferi u subarktičkoj zoni i zauzimaju ogromna prostranstva Skandinavije, Rusije i Kanade — tajge. Po obliku krošnje, kao i boji i građi četina su veoma raznoliki što im daje i veliku dekorativnu vrednost. Nisu previše zahtjevni za održavanje i njegu što olakšava mogućnost njihove primene za dekoraciju. Velik i raznovrstan izbor ukrasnog četinarskog drveća omogućava da lako pronađemo odgovarajuće rješenje za ozelenjavanje najrazličitijih površina…

Sve zimzelne sadnice koje možete naći u našem vrtnom centru u Podgorici su zaštićene i tretirane od bolesti. Zimzelene sadnice su već oformljene biljke i spremne za sadnju u bilo kom godišnjem periodu i dobu.

Vršimo nabavku određenih sadnica po narudžbi.

 

Top